Πατριαρχείο Ρουμανίας
15 Μαΐου, 2019

Πατρ. Δανιήλ: Τα δώρα του Θεού και ο σεβασμός στη φύση

Διαδώστε:

Στην εαρινή ιερατική σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας που διεξήχθη στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι, προήδρευσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ.

Στη σύνοδο συμμετείχαν ιερείς ενοριών, ιερείς που λειτουργούν σε νοσοκομεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα και σχολεία, καθώς και στατιωτικοί ιερείς.

Με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά για το ρουμανικό πατριαρχείο είναι αφιερωμένη στην ρουμανική επαρχία, ο Πατριάρχης στο μήνυμά του αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στην αναγκαιότητα “τα αστικά κέντρα να βοηθήσουν περισσότερο τους κατοίκους των χωριών”. Πρότεινε επίσης λύσεις για την ενίσχυση της επαρχίας.

“Τα υλικά αγαθά και ειδικά η γη είναι, για τον Ρουμάνο χωρικό, τα δώρα που ο Θεός – ο πραγματικός ιδιοκτήτης – τους δίνει να χρησιμοποιήσουν ή να διαχειριστούν για να στηρίξουν την ζωή του”.

“Επομένως, με μεγάλη ταπεινοφροσύνη, ο Ρουμάνος χωρικός ευχαριστεί τον Θεό για τα οφέλη που έλαβε από αυτόν. Με δεδομένες αυτές τις πεποιθήσεις οι αγρότες θα πρέπει να ζουν σε αρμονία με τη γύρω φύση και την κοινωνία με τους άλλους, να μην την καταστρέφουν”.

Ο Πατριάρχης συνέστησε στις ενορίες και τις κοινότητες της πόλης να υποστηρίξουν ειδικά τους κατοίκους της υπαίθρου.

«Τα χωριά της Ρουμανίας πρέπει να βοηθηθούν από όλους τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα από εκείνους που γεννήθηκαν στο χωριό (οι ίδιοι ή οι γονείς τους)”

Διαδώστε: