Πατριαρχείο Ρουμανίας
22 Ιουνίου, 2020

“Να διατηρήσουμε τις αρετές του χριστιανικού βίου”

Διαδώστε:

Στην ανάγκη της προσευχής και στη διατήρηση του πνευματικού πλούτου που πηγάζει από τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

“Προσευχόμαστε στους Ρουμάνους Αγίους ώστε να μεσολαβήσουν στον Τριαδικό Θεό έτσι ώστε να διατηρήσουμε την πίστη που εδραίωσαν οι απόστολοι, να καλλιεργήσουμε τις αρετές του χριστιανικού βίου και να μεταβιβάσουμε ανόθευτο στις επόμενες γενεές τον πνευματικό πλούτο της Ορθοδοξίας”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Με συνοδική απόφαση που ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στις 20 Ιουνίου 1992 η δεύτερη Κυριακή μετά την Πεντηκοστή είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία στους Αγίους της Ρουμανίας.

“Όλοι αυτοί που είναι καταγεγραμμένοι στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας, αλλά και όσοι από αυτούς που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί, ιδιαίτερα οι μάρτυρες κατά τη περίοδο του κομμουνιστικού διωγμού, αγωνίστηκαν για τη διατήρηση της Ορθοδόξου πίστεως και γι’ αυτό θα πρέπει να τους τιμούμε ιδιαιτέρως”, τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πατριάρχης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ιεραποστολική δράση των Αγίων αποστόλων Ανδρέου και Φιλίππου που μετέδωσαν το μήνυμα του ευαγγελίου στην περιοχή το οποίο διατηρείται άσβεστο μέχρι και σήμερα.

Φωτογραφίες: basilica.ro

Διαδώστε: