11/01/2024 12/01/2024 Ο Επίσκοπος Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν επισκέφθηκε την ενορία Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και της Οσιομάρτυρος Ευδοκίας στην περιοχή Cimişlia (Τσιμισλιά) στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, κατά την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο. Παράλληλα, δώρα μοιράστηκαν σε 300 παιδιά από τις κοινότητες της Νότιας Βεσσαραβίας από την Επισκοπή Χουσίου στο πλαίσιο...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 1:14

Πατριαρχείο Ρουμανίας: 300 παιδιά έλαβαν χριστουγεννιάτικα δώρα στη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: 300 παιδιά έλαβαν χριστουγεννιάτικα δώρα στη Δημοκρατία της Μολδαβίας

Ο Επίσκοπος Νότιας Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν επισκέφθηκε την ενορία Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και της Οσιομάρτυρος Ευδοκίας στην περιοχή Cimişlia (Τσιμισλιά) στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, κατά την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων με το παλαιό εορτολόγιο. Παράλληλα, δώρα μοιράστηκαν σε 300 παιδιά από τις κοινότητες της Νότιας Βεσσαραβίας από την Επισκοπή Χουσίου στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δώρο Χριστουγέννων».

Ο Επίσκοπος κ. Βενιαμίν μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας μίλησε για τη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Στεφάνου Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου. Ο π. Nicolae Goreanu της συγκεκριμένης ενορίας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Βενιαμίν για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, και τον Επίσκοπο Χουσίου κ. Ιγνάτιο μαζί με τον π. Vladimir Beregoi για τα δώρα που προσέφεραν στις κοινότητες.

Η επίσκεψη του Επισκόπου Νότιας Βεσσαραβίας στην περιοχή Cimișlia συνέπεσε με την προσφορά δώρων, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δώρο Χριστουγέννων» της Επισκοπής Χουσίου, το διάστημα 8-9 Ιανουαρίου 2024, στις κοινότητες της Νότιας Βεσσαραβίας, καθώς και σε άλλες ενορίες.

Πάνω από 300 παιδιά έλαβαν παιχνίδια, χειμωνιάτικες μπότες και ρούχα ως δώρα, ενώ ορισμένες οικογένειες έλαβαν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών τους.

 

Φωτογραφίες: Επισκοπή Νότιας Βεσσαραβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων