31/10/2023 31/10/2023 Τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί ομαλά το προσκύνημα κατά τις ημέρες εορτασμού του Αγίου  Δημητρίου του νέου στο Βουκουρέστι ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την εκδήλωση με τίτλο: “Νεολαία εν Δράσει” η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πατριαρχικό Μέγαρο.  Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε τους νέους για τη συμμετοχή...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 10:41
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 10:34

Πατριάρχης Δανιήλ: “Ο εθελοντισμός είναι εκδήλωση αγάπης προς τον Θεό”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: “Ο εθελοντισμός είναι εκδήλωση αγάπης προς τον Θεό”

Τους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν ώστε να διεξαχθεί ομαλά το προσκύνημα κατά τις ημέρες εορτασμού του Αγίου  Δημητρίου του νέου στο Βουκουρέστι ευχαρίστησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την εκδήλωση με τίτλο: “Νεολαία εν Δράσει” η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πατριαρχικό Μέγαρο. 

Ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχαρίστησε τους νέους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού για την κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

«Ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο δραστηριότητα, αλλά και τρόπος εκδήλωσης αγάπης προς τον Θεό υπηρετώντας τον πλησίον», τόνισε.

«Ο εθελοντισμός παίζει θεμελιώδη ρόλο στην καλλιέργεια της κοινωνίας και της φιλανθρωπίας στην Εκκλησία. Συμμετέχοντας σε εθελοντικές δραστηριότητες, τα μέλη της κοινότητας γίνονται υποστηρικτές της αλλαγής και φορείς αγάπης. Δείχνουν ότι η Εκκλησία δεν είναι μόνο τόπος λατρείας, αλλά μια ζωντανή κοινότητα που συμμετέχει στη ζωή των γύρω της», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Φωτογραφίες: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων