Πατριαρχείο Ρουμανίας
17 Σεπτεμβρίου, 2024

Πατριάρχης Ρουμανίας: Έκκληση για αλληλεγγύη στους ανθρώπους που επλήγησαν σοβαρά από τις πλημμύρες

Διαδώστε:

 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με μήνυμά του κάλεσε όλους να δείξουν αλληλεγγύη στους ανθρώπους που επλήγησαν σοβαρά από τις πλημμύρες.

Μετά τις τεράστιες πλημμύρες στις επαρχίες Galați, Argeş και Vaslui, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρουμανίας, ο Μακαριώτατος απευθύνει έκκληση να δείξουν όλοι χριστιανική αλληλεγγύη στα θύματα, στα κοινωνικά ευάλωτα άτομα και στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας συνεργάζεται με όλους τους φορείς για τη στήριξη των συμπολιτών μας που περνούν στιγμές μεγάλης ταλαιπωρίας. Προτρέπονται οι κληρικοί και οι πιστοί όλων των Μητροπόλεων να συμβάλουν ενεργά με την παροχή βοήθειας, με προσευχή και με τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας και μη φθαρτών τροφίμων”, αναφέρει στο μήνυμά του.

“Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων με τις οποίες βρισκόμαστε σε επαφή, και προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να αναπαύσει την ψυχή ων θυμάτων από τις πλημμύρες και να προσφέρει παρηγοριά και πνευματική δύναμη στις οικογένειές τους“, καταλήγει το μήνυμα.

 

Διαδώστε: