04/10/2023 04/10/2023 Η προαγωγή ενός κληρικού και η απονομή οφφικίων σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη τόνισε από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Σε ειδική ακολουθία η οποία τελέστηκε χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε έξι Πρεσβυτέρους ενώ προχείρησε σε Αρχιδιακόνους 8 διακόνους της εν Ρουμανία...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 10:52
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 11:05

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η απονομή οφφικίων σημαίνει επιπλέον ευθύνη

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Η απονομή οφφικίων σημαίνει επιπλέον ευθύνη

Η προαγωγή ενός κληρικού και η απονομή οφφικίων σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη τόνισε από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ

Σε ειδική ακολουθία η οποία τελέστηκε χθες, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου σε έξι Πρεσβυτέρους ενώ προχείρησε σε Αρχιδιακόνους 8 διακόνους της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

“Αυτά τα βήματα της διακονίας είναι βήματα ιδιαίτερης φροντίδας στην Εκκλησία. Ο Nicolae Iorga είπε ότι, σε οποιονδήποτε τομέα, ένα νέο σκαλοπάτι στη ζωή είναι ένας νέος βωμός θυσία”, είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

“Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά τα νέα οφφίκια δεν είναι απλά στολίδια για να τα φορέσετε στο στήθος ή να τα κρεμάσετε στο λαιμό, αλλά σημαίνουν πρόσθετη ευθύνη”, τόνισε.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλή διακονία και να παραμείνουν άξιοι διάκονοι στο έργο της Εκκλησίας. Παράλληλα με τα διπλώματα και τους επιστήθιους σταυρούς ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε ως ευλογία βιβλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων