11/09/2023 11/09/2023 Στη θεολογική σημασία που έχει ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή του χριστιανού αλλά και οι συμβολισμοί του στην παράδοση της Ρουμανίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κυριακάτικο κήρυγμά του από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.   “Όπου βλέπει τον Τίμιο Σταυρό, ο χριστιανός θυμάται την αγάπη του Θεού...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 15:02

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο χριστιανός όπου βλέπει τον Τίμιο Σταυρό, θυμάται την αγάπη του Θεού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο χριστιανός όπου βλέπει τον Τίμιο Σταυρό, θυμάται την αγάπη του Θεού

Στη θεολογική σημασία που έχει ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή του χριστιανού αλλά και οι συμβολισμοί του στην παράδοση της Ρουμανίας αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κυριακάτικο κήρυγμά του από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.  

“Όπου βλέπει τον Τίμιο Σταυρό, ο χριστιανός θυμάται την αγάπη του Θεού για τον κόσμο. Ο Τίμιος Σταυρός μας δείχνει αυτή την αγάπη και περιμένει την ανταπόκριση των ανθρώπων στην ελεήμονα αγάπη του Θεού προς αυτούς”, είπε ο Μακαριώτατος.

“Ο σταυρός του Σωτήρα Ιησού Χριστού αντιπροσωπεύει την αγάπη του Θεού που δείχνει στους ανθρώπους, σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος και βία”, πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Αυτή η νίκη του Χριστού επί της αμαρτίας, της κόλασης, των δαιμόνων, του θανάτου κρύβεται αρχικά στον σταυρό και η δόξα του σταυρού φαίνεται στη δόξα της Ανάστασης του Χριστού», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων