Πατριαρχείο Ρουμανίας
02 Ιανουαρίου, 2024

Πατριάρχης Ρουμανίας: Θεία εντολή και κοινωνικό καθήκον η φροντίδα των ασθενών

Διαδώστε:

Ως Θεία εντολή και κοινωνικό καθήκον χαρακτήρισε την φροντίδα των ασθενών ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την επίσημη κήρυξη του αφιερωματικού έτους 2024, από τον Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου. 

Η Εκκλησία της Ρουμανίας έχει αφιερώσει το νέο έτος στην ποιμαντική φροντίδα και μέριμνα των ασθενών καθώς και στους Ανάργυρους Ιατρούς Αγίους της Εκκλησίας.

Την Πράξη με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ανακήρυξη του αφιερωματικού έτους, ανέγνωσε ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

Στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες μετά την Θεία Λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, ο Πατριάρχης Δανιήλ έθεσε τους στόχους για τους οποίος επιλέχθηκε το έτος 2024 να αφιερωθεί στους ασθενείς και υπογράμμισε ότι μέσα από αυτή την επιλογή καλούμαστε να βρούμε λύσεις σε διάφορα προβλήματα επί του ζητήματος της φροντίδας των ασθενών.

«Η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ περίπλοκη, οι ρυθμοί της δουλειάς έχουν επιταχυνθεί και δεν βρίσκουμε πια χρόνο να επισκεφτούμε τους άρρωστους. Εκτός από την κατάλληλη, βέλτιστη ιατρική φροντίδα, ο ασθενής χρειάζεται και επαρκή πνευματική ανακούφιση, η οποία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία ιατρική περίθαλψη», είπε.

Στο τέλος παρουσίασε την εικόνα που φιλοτεχνήθηκε για το αφιερωματικό έτος.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Basilica.ro

Διαδώστε: