12/10/2024 12/10/2024 Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι συμμετείχαν εχθές το απόγευμα, 11 Οκτωβρίου 2024, στην καθιερωμένη λιτανεία στο Ιάσιο επί τη εορτή της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής, η μνήμη της οποία τιμάται στις 14 Οκτωβρίου. Πλήθος κόσμου περπάτησε στους δρόμους του κέντρου του Ιασίου, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο...
12 Οκτωβρίου, 2024 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2024 - 19:11

Περισσότεροι από 27.000 προσκυνητές στην πομπή του σκηνώματος της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ιάσιο

Διαδώστε:
Περισσότεροι από 27.000 προσκυνητές στην πομπή του σκηνώματος της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής στο Ιάσιο

Περισσότεροι από 27.000 άνθρωποι συμμετείχαν εχθές το απόγευμα, 11 Οκτωβρίου 2024, στην καθιερωμένη λιτανεία στο Ιάσιο επί τη εορτή της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής, η μνήμη της οποία τιμάται στις 14 Οκτωβρίου.

Πλήθος κόσμου περπάτησε στους δρόμους του κέντρου του Ιασίου, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνη και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν τιμώντας έτσι την Αγία Παρασκευή.

Οι ιερείς της πόλης, ντυμένοι με λευκά άμφια, από κοινού με τον ευσεβή λαό, ο οποίος ακολουθούσε με κεριά, ανθοδέσμες και εικόνες, σχημάτισαν αυτό που λέγεται «Μονοπάτι των Αγίων» και γίνεται κάθε χρόνο στο Ιάσιο. Ο ιερός κλήρος έφερε στους ώμους τη λειψανοθήκη της Αγίας καθώς και λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελήμονος, που κομίσθηκε ενόψει της εορτής το απόγευμα της Τετάρτης από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

Η πομπή ξεκίνησε κατά τις 19:00 από τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Γ΄ του Μεγάλου, πέρασε από την εκκλησία Αγίου Σάββα και την Ιερά Μονή Αγίων Τριών Ιεραρχών. Στη συνέχεια  επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό Ιασίου.

Η πρώτη στάση έγινε μπροστά από το Παρεκκλήσι του Μαιευτικού και Γυναικολογικού Νοσοκομείου “Cuza Voda” στο Ιάσιο, η δεύτερη μπροστά από την εκκλησία Αγίου Σάββα και η τρίτη στάση μπροστά στη Μονή Αγίων Τριών Ιεραρχών. Κατά τις 20:00, το σκήνωμα της Οσίας Παρασκευής τέθηκε και πάλι προς προσκύνηση.

Πηγές: basilica.ro/ziarullumina.ro/doxologia.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων