08/04/2021 08/04/2021 Συνάντηση με νέους κληρικούς είχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στους οποίους μίλησε για τον ρόλο του Ιερέα και τους συμβούλεψε για το έργο που έχουν να επιτελέσουν. «Χρειάζεται σοφία από τις Γραφές και την εμπειρία των αγίων, χρειάζεται προσευχή, αλλά και υπομονή, καθώς οι περισσότεροι έχουν την ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα”....
08 Απριλίου, 2021 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2021 - 8:02

Προς νέους Ιερείς: Σοφία, προσευχή και υπομονή

Διαδώστε:
Προς νέους Ιερείς: Σοφία, προσευχή και υπομονή

Συνάντηση με νέους κληρικούς είχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, στους οποίους μίλησε για τον ρόλο του Ιερέα και τους συμβούλεψε για το έργο που έχουν να επιτελέσουν.

«Χρειάζεται σοφία από τις Γραφές και την εμπειρία των αγίων, χρειάζεται προσευχή, αλλά και υπομονή, καθώς οι περισσότεροι έχουν την ελπίδα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα γρήγορα”.

“Ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής λέει ότι μερικοί πιστοί απελευθερώνονται πιο εύκολα από τα πάθη, άλλοι πιο δύσκολοι και άλλοι μόνο προς το τέλος της ζωής τους”, δήλωσε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας χειροτόνησε τους 11 ιερείς στο ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στην Πατριαρχική Κατοικία.

Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης περιέγραψε τον ρόλο του κληρικού στη ζωή των πιστών και είπε ότι πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία του και να αποφύγει τα άκρα.

“Σε γενικές γραμμές, ο κληρικός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ισορροπίας, να αποφεύγει τα άκρα: να μην είναι ούτε πολύ αυστηρός ούτε πολύ επιεικής. Υπάρχει μόνο ένας στόχος: η βελτίωση των πιστών. Η νίκη είναι μεγάλη όταν ο άνθρωπος αφήνει την αμαρτία. ”

Υπογράμμισε επίσης, ότι δεν αρκεί κανείς να μετανιώνει και να λυπάται για κάτι που έχει κάνει, αλλά η μεταμέλεια αυτή πρέπει να εκφράζεται με ελεήμονες πράξεις.

Τέλος, επεσήμανε ότι ο κάθε Ιερέας πρέπει να αφεθεί με εμπιστοσύνη στα χέρια του Θεού και να ζητήσει από όλους να προσεύχονται για αυτόν.

“Το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο. Οι καρποί μιας καλής διακονίας μπορούν να φανούν στο χρόνο, μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα” κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων