24/11/2023 24/11/2023 Της Μοναστικής Σύναξης ηγουμένων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προέστη χθες ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Πρόκειται για την ετήσια Σύναξη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.  Οι εργασίες ξεκίνησα με την τέλεση ειδικής ακολουθίας στην οποία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε για το αφιερωματικό έτος...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 12:30

Πρόθεση του Πατριαρχείου Ρουμανίας η αγιοκατάταξη Νεκταρίου του Πρωτοψάλτου

Διαδώστε:
Πρόθεση του Πατριαρχείου Ρουμανίας η αγιοκατάταξη Νεκταρίου του Πρωτοψάλτου

Της Μοναστικής Σύναξης ηγουμένων της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προέστη χθες ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Πρόκειται για την ετήσια Σύναξη η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας. 

Οι εργασίες ξεκίνησα με την τέλεση ειδικής ακολουθίας στην οποία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Προχοβεάνου κ. Τιμόθεος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας μίλησε για το αφιερωματικό έτος 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στην ποιμαντική φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία καθώς και στην Υμνολογία και Εκκλησιαστική Μουσική.

Ο Μακαριώτατος μίλησε επίσης για τις ενέργειες της Ιεράς Συνόδου να προχωρήσει στην αγιοκατάταξη και άλλων υμνογράφων μετά και την πρόσφατη αναγραφή στο Αγιολόγιο του Μακαρίου Πρωτοψάλτου. Κάθε ενέργεια όπως τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας γίνεται με ενημέρωση προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόθεση του Πατριαρχείου Ρουμανίας είναι να προχωρήσει και στην αγιοκατάταξη του μαθητή του Αγίου Μακαριου Πρωτοψάλτου, Νεκταρίου του Πρωτοψάλτου, όπως αναφέρει το Basilica.ro.

Ακολούθησαν δύο εισηγήσεις το περιεχόμενο των οποίων εστίασε σε θέματα του αφιερωματικού έτους της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων