11/07/2024 11/07/2024 Το “Ασθενοφόρο για τα μνημεία- Moldova Nord”, με τη βοήθεια εθελοντών, απεκατέστησε τη στέγη της ξύλινης εκκλησίας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο χωριό Ιονασένι της κομητείας Μποτοσάνι, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες της Ρουμανίας. Παράλληλα τοποθετήθηκαν δύο ξύλινοι σταυροί στην οροφή. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουλίου. Το έργο υποστηρίζεται από την τοπική...
11 Ιουλίου, 2024 - 19:49
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2024 - 19:50

Ρουμανία: Αποκαταστάθηκε η στέγη ξύλινης εκκλησίας με τη συνδρομή εθελοντών

Διαδώστε:
Ρουμανία: Αποκαταστάθηκε η στέγη ξύλινης εκκλησίας με τη συνδρομή εθελοντών

Το “Ασθενοφόρο για τα μνημεία- Moldova Nord”, με τη βοήθεια εθελοντών, απεκατέστησε τη στέγη της ξύλινης εκκλησίας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στο χωριό Ιονασένι της κομητείας Μποτοσάνι, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες της Ρουμανίας. Παράλληλα τοποθετήθηκαν δύο ξύλινοι σταυροί στην οροφή. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουλίου.

Το έργο υποστηρίζεται από την τοπική κοινωνία και αρκετούς χορηγούς, υπό την επίβλεψη ειδικών στον τομέα της συντήρησης και αποκατάστασης ιστορικών μνημείων.

«Η ξύλινη εκκλησία στο Ιονασένι, στην κομητεία Μποτοσάνι, είναι μια από τις παλαιότερες ξύλινες εκκλησίες της χώρας. Αφιερωμένη στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, η εκκλησία χτίστηκε το 1234, από τον Dragoş Vodă», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δημαρχείου Trușeşti.

Στις 18 Ιανουαρίου 1827, η μικρή ξύλινη εκκλησία ανακαινίστηκε, καθώς έγιναν μία σειρά από επισκευές.

Το “Ασθενοφόρο για τα μνημεία”είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2016 από την “Ένωση για τα μνημεία” και αναπτύχθηκε από μια σειρά υφιστάμενων ή νεοσύστατων οργανισμών προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με ανεξάρτητη δραστηριότητα σε αρκετές περιοχές της Ρουμανίας. Πραγματοποιεί μία σειρά από παρεμβάσεις για τη διάσωση ιστορικών κτιρίων που βρίσκονται σε κίνδυνο, με την υποστήριξη τεχνιτών, εθελοντών και τοπικών κοινωνιών, συνεργατών και χορηγών.

Πηγή και φωτογραφίες από το Meta Ambulanța pentru Monumente – Moldova Nord

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων