Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Μαρτίου, 2022

Ρουμανία: Δέματα αγάπης σε 30 οικογένειες στην Πράχοβα

Διαδώστε:

Εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου προσέφεραν υποστήριξη σε 30 αγροτικές οικογένειες από τις ενορίες Băltița, Zalhana και Cocorăștii Grind στην Πράχοβα στο πλαίσιο κοινωνικο-φιλανθρωπικής δράσης κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, 30 οικογένειες στην Πράχοβα έλαβαν πακέτα με βασικά είδη διατροφής.

«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αγροτικές οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη για βοήθεια, καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι άνθρωποι δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να τα βγάλουν πέρα.

Η εν Ρουμανία Εκκλησία ήταν μόνιμα στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, ειδικά μέσω των ιερέων από τις ενορίες οι οποίοι συχνά πραγματοποιούν τέτοιες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Συνάντησα ιερείς που έχτισαν σπίτια για οικογένειες που είχαν ανάγκη, που προσέφεραν φάρμακα σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, αλλά και ιερείς που βοήθησαν άτομα με οικονομικές δυσκολίες να μεταφερθούν στα νοσοκομεία που εφημερεύουν τα οποία είναι πολύ μακριά από τα χωριά.

Είναι απαραίτητο αυτή η ενότητά μας να μεταδώσει ελπίδα και σιγουριά ότι ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει», όπως δήλωσε ο συντονιστής των εθελοντών του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου, Dănuț Prună.

Η κοινωνική-φιλανθρωπική δράση εντάσσεται στην εκστρατεία «Ας εμπλακούμε! Μαζί πετυχαίνουμε περισσότερα! », στο οποίο, από τις αρχές του 2022, περίπου 350 οικογένειες από 28 ενορίες των επαρχιών Ίλφοβ και Πράχοβα έχουν επωφεληθεί από τη βοήθεια των εθελοντών του Εθνικού Καθεδρικού Παρεκκλησίου.

Πηγή: ziarullumina.ro

Διαδώστε: