Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Μαΐου, 2021

Ρουμανία: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από την Εκκλησία

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανού του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η ενορία της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής της πόλης Μπράϊλα προέβη την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στην δωρεά ιατρικού εξοπλισμού αξίας που προσεγγίζει τα 2.000 ευρώ (9.000 λέου Ρουμανίας) προς την τοπική Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική.

Κατόπιν σχετικών συζητήσεων με το προσωπικό της Κλινικής που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Πάσχα, οι ιερείς της ενορίας προέβησαν στην αγορά δύο συσκευών παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών για νεογέννητα, απαραιτήτων για τον εξοπλισμό του Νεογνολογικού Τμήματος της κλινικής. Η χρήση των συσκευών αφορά την παρακολούθηση και την διάσωση των πρόωρων βρεφών, καθώς και εκείνων που πάσχουν από διάφορες ασθένειες.

Ο ιερέας της ενορίας π. Στέφανος Σταν παρέδωσε τον εξοπλισμό στο προσωπικό της κλινικής μαζί με εικόνες, προσευχητάρια, και αγίασμα από τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.

Να σημειωθεί ότι πρόθεση της ενορίας είναι να προβεί και σε άλλες παρόμοιες φιλανθρωπικές δράσεις εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος.

 

Διαδώστε: