Πατριαρχείο Ρουμανίας
03 Οκτωβρίου, 2024

Ρουμανία: Εκστρατεία για τον κίνδυνο της εγκληματικότητας και την ανάγκη εκπαίδευσης από την Αρχιεπισκοπή Κραϊόβας

Διαδώστε:

Ο Σύλλογος “Vasiliada” της Αρχιεπισκοπής Κραϊόβας διοργάνωσε, στο κέντρο της Κραϊόβας, εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση γύρω από τον κίνδυνο της εγκληματικότητας και την ανάγκη εκπαίδευσης. Συνολικά συμμετείχαν 400 παιδιά από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην επικράτεια της Αρχιεπισκοπής.

Η εκστρατεία φέρει τον τίτλο «Ξεκινήστε από εσάς: Προωθήστε το σεβασμό απέντναι στο νόμο» και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ξεκινήστε μαζί σας: Εκπαίδευση, Πρόληψη, Δράση κατά της Εγκληματικότητας», που χρηματοδοτείται από το National Agency for the Administration of Undisposed Assets. Επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος.

Στο πρώτο μέρος της εκστρατείας, τα παιδιά επισκέφτηκαν το Μουσείο “Oltenia” στην Κραϊόβα και στη συνέχεια πήγαν στην πλατεία Buzești της πόλης, όπου το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο που τραγούδησε η μαθήτρια Bryana Holingher.

Στη συνέχεια, η ομάδα Chic Aerobic παρουσίασε ένα χορογραφικό πρόγραμμα προάγοντας τα εξής μηνύματα:

Ακολούθησε μια παράσταση που ερμήνευσε ο θίασος «Phantasia» από το Palatul Copiilor, με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το πρόβλημα του εκφοβισμού.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό ρεσιτάλ από διάσημους ερμηνευτές.

Οι διοργανωτές παρείχαν στους συμμετέχοντες νερό, πίτσα και είδη για την προώθηση του έργου.

Πηγή: mitropoliaolteniei

Διαδώστε: