Πατριαρχείο Ρουμανίας
24 Αυγούστου, 2021

Ρουμανία: Επισκοπή έχτισε δύο σπίτια για τους πλημμυροπαθείς

Διαδώστε:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σε δύο από τα πέντε σπίτια που χτίζονται για του πλημμυροπαθείς της κομητείας Σάτου Μάρε, από την Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ στη Ρουμανία.

Την προηγούμενη Παρασκευή οι υπεύθυνοι του κοινωνικό – φιλανθρωπικού τομέα, π. Τιμόθεος Σατμεριάνα και π. Κασσιανός Φιλίπ, επιθεώρησαν τις εργασίες στα σπίτια που χτίζονται στις περιοχές Ράτεστι και Σοκόντ.

Γεγονός είναι ότι τα χρηματικά κεφάλαια για τέσσερα από τα πέντε σπίτια συγκεντρώθηκαν μέσω της εκστρατείας που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος της Επισκοπής «Χτίστε ένα σπίτι, χτίστε ψυχές».

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι Γιάνγη και Ράτεστι, όπου πλημμύρισαν περισσότερα από 300 εκτάρια γεωργικής γης και 66 σπίτια. Οι εκπρόσωποι της επισκοπής μαζί με τις αρχές του Δημαρχείου πραγματοποίησαν καταγραφή των ζημιών και εντόπισαν τις περιπτώσεις που χρήζαν μεγαλύτερης παροχής βοηθείας.

Επίσης, η επισκοπή παρείχε υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς των πληγέντων περιοχών, με τη μορφή τροφίμων, ρουχισμού και δομικών υλικών.

Διαδώστε: