Πατριαρχείο Ρουμανίας
30 Μαΐου, 2024

Ρουμανία: Μια οικογένεια με δύο παιδιά υιοθέτησε δύο ορφανά – Η τοπική εκκλησία επέκτεινε το σπίτι τους

Διαδώστε:

Ιερείς από την πόλη Φωξάνη, πρωτεύουσα Νομού Βράντσεα, επέκτεινε το σπίτι μιας οικογένειας με δύο παιδιά που ανέλαβε επίσης την ανατροφή δύο ορφανών. Οι εργασίες επέκτασης ήταν απαραίτητες ώστε η οικογένεια να πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την υιοθεσία των παιδιών ηλικίας 6 και 12 ετών.

Τα ορφανά, με καταγωγή από το Nενέστι του Νομού Βράντσεα  έχασαν τη μητέρα τους από τροχαίο ατύχημα. Η μοναδική τους θεία ανέλαβε χωρίς δισταγμό την ευθύνη να τους μεγαλώσει με την οικογένειά της.

Έτσι ο π.  Ovidiu Blăgan, π. Nicolae Gheba και π. Lucian Gârneață από την ενορία Φωξάνη συνβαλαν έμπρακτα ώστε να πραγματοποιηθούν οιεργασίες επέκτασης του σπιτιού.

«Το σπίτι, που φιλοξενούσε μία μικρή οικογένεια, απαιτούσε κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις για να μπορέσει να προσφέρει ζεστασιά και αγάπη, καθώς και τις βέλτιστες συνθήκες για την ανατροφή τεσσάρων παιδιών», είπε ο π. Dumitru-Oscar Frunză.

Στο ανακαινισμένο σπίτι τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού την Παρασκευή αφού η οικογένεια έλαβε γνώση ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια του νόμου.

 

Πηγή φωτογραφίας: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

 

Διαδώστε: