Πατριαρχείο Ρουμανίας
01 Αυγούστου, 2024

Ρουμανία: Πάνω από 100 μητέρες με τα παιδιά τους συμμετείχαν σε κατασκήνωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Διαδώστε:

Η Κοινωνική Αποστολή “Διακονία” της Ιεράς Μητρόπολης Βεσσαραβίας πραγματοποίησε θερινή κατασκήνωση αφιερωμένη σε ζευγάρια μητέρας-παιδιού, πρόσφυγες από την Ουκρανία. Συνολικά συμμετείχαν 47 μητέρες και 62 παιδιά.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης “Γέφυρες Αλληλεγγύης” περιελάμβανε δραστηριότητες σύνδεσης μητέρας-παιδιού, όπως πεζοπορία, προσκυνήματα, εργαστήρια δημιουργικότητας και χειροτεχνίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της “Διακονία”.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Υπάρχει τόση ησυχία τριγύρω και νιώθω την γαλήνη στον αέρα. Ξέρω ότι η μοίρα μερικές φορές μας φέρνει σκληρές δοκιμασίες που μετά βίας μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά ξέρω επίσης ότι η ευγένεια και η γενναιοδωρία κάνουν θαύματα. Ακόμα κι αν μας είναι δύσκολο, πάντα υπάρχουν καλοί άνθρωποι που είναι δίπλα μας και μας προσφέρουν φροντίδα και υποστήριξη. Στη ζωή μου κατάφερα να μεγαλώσω έναν γιο και με τη βοήθεια του Θεού υιοθέτησα και μεγάλωσα άλλα 3 κορίτσια», κατέθεσε η Λουντμίλα, μία από τις συμμετέχουσες στην κατασκήνωση.

Εκτός από τις υπαίθριες δραστηριότητες, οι μητέρες επωφελήθηκαν από συμβουλευτικές συνεδρίες με ψυχολόγο.

Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε σε 4 σειρές σε έναν ξενώνα στο καταφύγιο Țipova, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, με την οικονομική υποστήριξη της Caritas Ambrosiana.

Φωτογραφία: Diaconia Mission

Διαδώστε: