Πατριαρχείο Ρουμανίας
20 Αυγούστου, 2024

Ρουμανία: Πάνω από 100 παιδιά συμμετείχαν σε μια ενημερωτική δράση για την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Διαδώστε:

Πάνω από 100 παιδιά από την πόλη Urlați (Ουρλέτσι) στην Πράχοβα συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση σχετικά με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που διοργάνωσαν οι Εθελοντές από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποπία ήταν μέρος της εκστρατείας «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας», τα παιδιά έμαθαν πώς να υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, πώς να φροντίζουν την προσωπική τους υγιεινή, καθώς και πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις λεκτικής παρενόχλησης και εκφοβισμού, από την ψυχοθεραπεύτρια Raluca Simion και από την οδοντίατρο Claudia Buduna.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, κατά το οποίο ενημερώθηκαν για τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας και τη σημασία της στοματικής υγιεινής.

«Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Παρεκκλησίου του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους για τη διαρκή υποστήριξη και την πολύτιμη παρουσία τους στην ενορία μας. Η ουσιαστική τους συμβολή επιφέρει θετικό αντίκτυπο στην εκπαίδευση και την υγεία των παιδιών μας», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ενορίας «Sfinții Voevozi» όπου και έλαβε χώρα η ενημερωτική δράση.

Η εκστρατεία «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας» στοχεύει στη μείωση των κρουσμάτων ασθενειών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές.

Από την εκστρατεία έως τώρα έχουν οργανωθεί 76 δράσεις, μέσω των οποίων έχουν υποστηριχθεί 16.400 άτομα από τη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Φωτογραφία: Ενορία “Sfinții Voevozi” – Urlați / Facebook

Διαδώστε: