Πατριαρχείο Ρουμανίας
10 Ιουλίου, 2024

Ρουμανία: Πάνω από 700 παιδιά απέκτησαν δωρεάν παπούτσια

Διαδώστε:

Εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου πρόσφεραν περισσότερα από 700 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά τα οποία προέρχονται από οικογένειες με μειωμένες υλικές δυνατότητες από την πόλη Ντραγκανέστι της κομητείας Πράχοβα.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Get involved! Together we achieve more!». «Είδα πολλή χαρά και ευγνωμοσύνη στα μάτια των ανθρώπων, αν και δεν την εξέφρασαν ρητά. Στα μάτια τους είδα ότι υπάρχει κάποιος που τους σκέφτεται, που δεν τους εγκαταλείπει σε αυτές τις ταραγμένες στιγμές που κανείς δεν νοιάζεται πια για κανέναν[…]. Μην αισθάνεστε μόνοι, μην αισθάνεστε απομονωμένοι, μην αισθάνεστε αποκλεισμένοι», είπε ο π. Dorinel Ioniță, ιερέας της ενορίας της κοινότητας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκστρατείας οι εθελοντές του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού βοήθησαν συνολικά 10.000 οικογένειες με μειωμένες υλικές δυνατότητες από 22 νομούς της χώρας.

«Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτήν την κοινότητα και να υποστηρίξουμε πολλές οικογένειες με πολλά παιδιά[…] Είναι σημαντικό να βλέπεις πώς τα πάνε και να τους ρωτάς τι άλλο χρειάζονται, είναι σημαντικό να προσφέρεις διαρκώς βοήθεια, γιατί αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, είναι πολύτεκνες οικογένειες και δυστυχώς πολλοί από τους γονείς δεν έχουν δουλειά», είπε ο Dănuț-Viorel Prună, συντονιστής εθελοντών.

Φωτογραφία: National Cathedral Chapel Volunteers

Πηγή: basilica

Διαδώστε: