Πατριαρχείο Ρουμανίας
19 Ιουλίου, 2023

Ρουμανία: Προσκυνηματική επίσκεψη σε μοναστήρι από κρατούμενους

Διαδώστε:

Κρατούμενοι από το σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Aiud, στην κομητεία Άλμπα, πήγαν για προσκύνημα στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Ράμετς. Το προσκύνημα διοργανώθηκε από τον Τομέα «κοινωνικής επανένταξης» του σωφρονιστικού καταστήματος.

«Οι κρατούμενοι συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία. Στη συνέχεια, ο π. Ioanichie, στο κήρυγμά του, μίλησε για την αγάπη του Θεού και την αγάπη προς τον πλησίον, εξηγώντας τους παραβολή του Καλού Σαμαρείτη», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια.

Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, οι τρόφιμοι επισκέφτηκαν το Καθολικό της Ιεράς Μονής. «Η Μοναχή Διονυσία τους αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μονής και τους μίλησε για τον βίο του π. Dometie Manolache. Σκοπός της προσκυνηματικής επίσκεψης ήταν να διαμορφώσει μια σωστή στάση απέναντι στους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης, συμβάλλοντας στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων προς μια εύκολη επανένταξη στην κοινότητα», όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ιστοσελίδα.

 

Πηγή: Basilica (Iulian Dumitrascu) -Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια

Διαδώστε: