13/10/2023 13/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος συμμετείχε στο επιστημοινικό συνέδριο με τον τίτλο «Επιτυχημένη σύμπραξη στην κομητεία Άλμπα, για την εκπαίδευση των παιδιών και την επαγγελματική ένταξη νέων από κοινωνικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα». Στόχος είναι η εύρεση λύσεων για την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων που ανήκου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και η μείωση...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2023 - 17:15

Ρουμανία: Συνεργασία τοπικών αρχών και Εκκλησίας για την εύρεση εργασίας στους νέους

Διαδώστε:
Ρουμανία: Συνεργασία τοπικών αρχών και Εκκλησίας για την εύρεση εργασίας στους νέους

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Άλμπα Ιούλια κ. Ειρηναίος συμμετείχε στο επιστημοινικό συνέδριο με τον τίτλο «Επιτυχημένη σύμπραξη στην κομητεία Άλμπα, για την εκπαίδευση των παιδιών και την επαγγελματική ένταξη νέων από κοινωνικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα». Στόχος είναι η εύρεση λύσεων για την ένταξη στην αγορά εργασίας των νέων που ανήκου σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και η μείωση της μαθητικής διαρροής στη Ρουμανία.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Ένωση (AFO) της Άλμπα Ιούλια και τους εκπροσώπους της κομητείας και των τοπικών δημόσιων αρχών που συγχρηματοδοτούν τα Κέντρα Ημέρας και τα Κέντρα Μετεκπαίδευσης που διαχειρίζεται η Ένωση.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο π. Nicolae Ignat, κοινωνικός-ιεραποστολικός σύμβουλος στην Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια. Στη συνέχεια, μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος ο οποίος τόνισε τη σημασία του φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται στις επαρχίες Άλμπα και Μούρες.

«Το φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής εξετάζει, μεταξύ άλλων, τόσο την εκπαίδευση των παιδιών όσο και την επαγγελματική ένταξη νέων από κοινωνικά μειονεκτούντα περιβάλλοντα. Θα πρέπει να επιδείξουμε ενσυναίσθηση και στοργή», είπε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε:

«Η συνεργασία των τοπικών αρχών μαζί με την Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της μαθητικής διαρροής. Μόνο έτσι αυτά τα παιδιά και οι νέοι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα είναι, στο μέλλον, χρήσιμα στη ρουμανική κοινωνία μας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων «Capernaum» στις εγκαταστάσεις της Εκκλησιαστικής Εστίας «Peregrinus» στην Άλμπα Ιούλια.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Αρχιεπισκοπη΄Άλμπα Ιούλια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων