26/04/2022 26/04/2022 Πλήθος πιστών από το Βουκουρέστι και προσκυνητές συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους. Μεταξύ αυτών και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία. Στο τέλος...
26 Απριλίου, 2022 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 10:35

Ρουμανίας Δανιήλ: Η Ανάσταση είναι η πηγή της ζωής

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Η Ανάσταση είναι η πηγή της ζωής

Πλήθος πιστών από το Βουκουρέστι και προσκυνητές συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στον οποίο είναι αφιερωμένο το Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους.

Μεταξύ αυτών και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία. Στο τέλος ο Πατριάρχης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όσους διακρίθηκαν για το έργο τους στα κοινωνικά-φιλανθρωπικά προγράμματα του καθεδρικού ναού.

“Το μυστήριο του Σταυρού και της Ανάστασης είναι για τους Χριστιανούς η πηγή της σωτηρίας, που μοιράζεται με όσους πιστεύουν στον Χριστό και βαπτίζονται στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, σε μια νέα ζωή”, τόνισε στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πατριάρχης Ρουμανίας συνεχάρη όλους όσους διακρίθηκαν στις πολυάριθμες κοινωνικές-φιλανθρωπικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρεκκλήσι, προσφέροντας το Δίπλωμα Τιμής και το αναμνηστικό μετάλλιο του 2022 σε 22 εθελοντές.

Τέλος, ο Μακαριώτατος συνεχάρη τα μέλη του Χορού Ψαλτικής Μουσικής «Ανάσταση» του Παρεκκλησίου για τη συμμετοχή τους στη πανήγυρη.

Πηγή: ziarlumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων