10/05/2022 10/05/2022 Nα συμμετάσχουν στην Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικίας και να δηλώσουν τη θρησκευτική τους πίστη καλεί τους Ρουμάνους ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.  Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τονίζει προς τους συμπατριώτες του ότι η δήλωση της θρησκευτικής πίστης είναι μια προσωπική πράξη ομολογίας πίστεως με πλήρη ελευθερία και ευθύνη. “Ας μην θεωρήσουμε αυτή την...
10 Μαΐου, 2022 - 12:01
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2022 - 12:02

Ρουμανίας Δανιήλ: Η συμμετοχή στην απογραφή είναι ομολογία πίστης

Διαδώστε:
Ρουμανίας Δανιήλ: Η συμμετοχή στην απογραφή είναι ομολογία πίστης

Nα συμμετάσχουν στην Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικίας και να δηλώσουν τη θρησκευτική τους πίστη καλεί τους Ρουμάνους ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας τονίζει προς τους συμπατριώτες του ότι η δήλωση της θρησκευτικής πίστης είναι μια προσωπική πράξη ομολογίας πίστεως με πλήρη ελευθερία και ευθύνη. “Ας μην θεωρήσουμε αυτή την ομολογία πίστης ως ασήμαντη ή υποτιμημένη. Αντίθετα, αυτή η ομολογία είναι πολύ απαραίτητη για το παρόν και το μέλλον της Ρουμανίας”, υπογραμμίζει.

Για το Πατριαρχείο Ρουμανίας η οργάνωση της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικίας η οποία διενεργείται το πρώτο εξάμηνο του 2022, δεν είναι μόνο μια διαδικασία ενημέρωσης των δεδομένων και των διοικητικών στατιστικών του πληθυσμού και της στέγασης στη Ρουμανία, αλλά και μια ευκαιρία για τον καθένα να δηλώσει την εθνική, γλωσσική και θρησκευτική του ταυτότητα.

“Η απογραφή δεν είναι απλώς μια διοικητική πράξη, ξένη προς την πίστη και το έργο του Θεού στον κόσμο. Ο Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός γεννήθηκε κατά την απογραφή που οργάνωσε ο Οκταβιανός Αύγουστος, βασιλιάς της Ρώμης (27 π.Χ. – 4 μ.Χ.), και εκείνο το έτος έγινε το έτος μηδέν της χριστιανικής εποχής και το αστικό ημερολόγιο του σήμερα…… Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε την πίστη μας και την πνευματική και εθνική μας ταυτότητα”, αναφέρει.

“Η φετινή απογραφή είναι η καλύτερη ευκαιρία να δείξουμε ότι ο ρουμανικός λαός ένας πλειοψηφικός ορθόδοξος πιστός λαός”, καταλήγει. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων