Πατριαρχείο Ρουμανίας
13 Οκτωβρίου, 2023

Στον Πατριάρχη Δανιήλ ο απερχόμενος Βρετανός Πρέσβης στη Ρουμανία

Διαδώστε:

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στην Πατριαρχική κατοικία, τον απερχόμενο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρουμανία Andrew Noble με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διπλωματικής αποστολής του στη χώρα.

Ο Βρετανός Πρέσβης συνοδευόταν από τον Αγγλικανό Επίσκοπο Γιβραλτάρ Robert Innes και τον π. Nevsky Everett, ιερέα της Αγγλικανικής Εκκλησίας στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Noble τόνισε τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Ρουμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου που βασίζονται στην προώθηση κοινών αξιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συνεχή υποστήριξη προς την Αγγλικανική Εκκλησία στο Βουκουρέστι.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εξέφρασε την εκτίμηση του για την πλούσια δραστηριότητα του Βρετανού Πρέσβη κατά την πενταετή διπλωματική αποστολή του στη Ρουμανία και τον ευχαρίστησε για την προώθηση των διμερών σχέσεων, τόσο μεταξύ των δύο χωρών, όσο και μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας ευχαρίστησε τον κ. Noble για την υποστήριξη στην πολυάριθμη Ρουμανική Ορθόδοξη κοινότητα στη Μεγάή Βρεατανία, που ανέρχεται συνολικά σε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πιστούς.

Επιπλέον στη συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία για τις δραματικές συνέπειες που προκαλούν οι ένοπλες συγκρούσεις, όπως αυτή στην Ουκρανία και την τρέχουσα, στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα αναφορικά με τις απώλειες ζωών στον άμαχο πληθυσμό.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Διαδώστε: