Πατριαρχείο Ρουμανίας
11 Ιουλίου, 2024

Συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Μουντενίας και Δροβογέας

Διαδώστε:

Συνήλθε χθες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μουντενίας και Δοβρογέας στη αίθουσα συνεδριάσεων στη Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ παρουσίασε την ημερήσια διάταξη στην οποία, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβανόταν η έγκριση ιερών ακολουθιών καθώς και η εξέταση εκθέσεων σχετικά με τις αγιοκατατάξεις στις οποίες θα προχωρήσει η Εκκλησία της Ρουμανίας το 2025 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανύψωσή της σε Πατριαρχείο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διοικητικά θέματα και αναλύθηκαν λειτουργικά κείμενα για τις υπηρεσίες ορισμένων Ρουμάνων κληρικών που ομολόγησαν κατά την κομμουνιστική περίοδο και προτάθηκε η αναγραφή τους στο αγιολόγιο της Τοπικής Εκκλησίας.

“Οι διορθωτικές προτάσεις έχουν κατατεθεί και μετά από αυτό θα πάνε στην Ιερά Σύνοδο, η οποία δίνει την τελική έγκριση στις προτάσεις μας. Ένας μεγαλύτερος αριθμός αγίων προτείνεται για αγιοκατάταξη από αυτόν που σκεφτήκαμε πριν από δύο χρόνια, όταν προτείναμε δώδεκα”, σημείωσε ο Μακαριώτατος.

Πηγή: ziarullumina.ro

Διαβάστε επίσης: 

Για την αγιοκατάταξη τεσσάρων Αθωνιτών Ρουμάνων Πατέρων συζήτησαν στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο στο Βουκουρέστι

Διαδώστε: