Πατριαρχείο Ρουμανίας
16 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεδρίασε το Μητροπολιτικό Συμβούλιο Μουντενίας

Διαδώστε:

Συνήλθε χθες υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το Μητροπολιτικό Συμβούλιο της Μητρόπολης Μουντενίας και Δοβρογέας στη αίθουσα συνεδριάσεων στη Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ παρουσίασε την ημερήσια διάταξη, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβανόταν και το αίτημα του Τμήματος «Βιβλίο Λατρείας» του Εκδοτικού Οίκου του Ινστιτούτου Βιβλικής και Ορθόδοξης Ιεραποστολής σχετικά με την αναγραφή στο Ημερολόγιο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Διαδόχου Επισκόπου Φωτικής.

Επίσης, κατέθεσε την πρόταση για την έγκριση την ακολουθία του Αγίου Φιλοσόφου και Μάρτυρος Ιουστίνου.

Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος στην τοποθέτησή του “ο Άγιος Διάδοχος Φωτικής εμφανίζεται στη Ρουμανική Φιλοκαλία, αλλά δεν λέγεται ότι είναι άγιος. Στη Σλαβονική Φιλοκαλία αναφέρεται ότι είναι άγιος…. Σε κάποιες εκκλησίες αναγράφεται στο ημερολόγιο, αλλά στη χώρα μας δεν έχει μπει στο ημερολόγιο”, προσθέτοντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να γίνει η αναγραφή.

Ακολούθησε συζήτηση που αφορούσε τρέχοντας ποιμαντικά ζητήματα.

Η Μητροπολιτική περιφέρεια Μουντενίας και Δοβρογέας εδρεύει στο Βουκουρέστι και ο Μητροπολίτης της είναι επίσης Αρχιεπίσκοπος Βουκουρεστίου και Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Διαδώστε: