Πατριαρχείο Ρουμανίας
11 Ιουλίου, 2024

Συνεδριάζει στο Βουκουρέστι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρουμανίας

Διαδώστε:

Θέματα τα οποία σχετίζονται με την εξέταση φακέλων Αγιοκατάταξης αρκετών Ρουμάνων πατέρων που έχουν προταθεί από την Εκκλησία της Ρουμανίας να αναγραφούν στο Αγιολόγιο, καθώς και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 250η επέτειο από την μεταφορά των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου του Νέου στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή.

Οι εργασίες, οι οποίες διεξάγονται στο πλαίσιο επιτροπών, ξεκίνησαν με εισαγωγική ομιλία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. Προηγήθηκε η τέλεση δέησης από τον Επίσκοπο κ. Παϊσιο, Βοηθό Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Τιμισοάρας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Μακαριώτατος μίλησε για τη διαδικασία αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας των προτεινόμενων πατέρων και ανέλυσε ορισμένα ζητήματα επί του θέματος.

«Είναι πολύ σημαντικό να τιμούμε με ιδιαίτερο τρόπο αυτούς τους ομολογητές και τους ιερείς από την εποχή του κομμουνιστικού διωγμού στις δύσκολες στιγμές του εικοστού αιώνα», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία τόσο στις εικόνες των νέων Αγίων οι οποίες θα φιλοτεχνηθούν όσο και στα συναξάρια, τα απολυτίκια και τις ακολουθίες τους.

Πηγή: Basilica.ro

Διαδώστε: