22/10/2024 22/10/2024 Εθνικό Συνέδριο των Κέντρων Υποστήριξης Εγκύων με θέμα τη σημασία ύπραξης ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, παγματοποιήθηκε διαδικτυκά με τη συμμετοχή 50 εκπροσώπων από 27 τοπικές κοινότητες της Ρουμανίας, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, του Βελγίου και της Ιταλίας το διάστημα 18 και 19 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια του...
22 Οκτωβρίου, 2024 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 12:34

Συνέδριο για την υποστήριξη εγκύων με τη συμμετοχή 50 εκπροσώπων από Ρουμανία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Βέλγιο και Ιταλία

Διαδώστε:
Συνέδριο για την υποστήριξη εγκύων με τη συμμετοχή 50 εκπροσώπων από Ρουμανία, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Βέλγιο και Ιταλία

Εθνικό Συνέδριο των Κέντρων Υποστήριξης Εγκύων με θέμα τη σημασία ύπραξης ολοκληρωμένων υπηρεσιών στην υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, παγματοποιήθηκε διαδικτυκά με τη συμμετοχή 50 εκπροσώπων από 27 τοπικές κοινότητες της Ρουμανίας, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, του Βελγίου και της Ιταλίας το διάστημα 18 και 19 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναγνώσθηκε το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο οποίος υποστηρίζει την ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης για τις εγκυμονούσες και τις μητέρες.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκυμονούσες έχουν βαθειές ρίζες στο οικογενειακό περιβάλλον, την εκπαίδευση και τις τραυματικές προσωπικές εμπειρίες, δήλωσε η Alexandra Nadane, εκτελεστική διευθύντρια των Roua Centres και οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

Ο Πατριαρχικός Σύμβουλος π. Ciprian Ioniță, συντονιστής του Κοινωνικού-Φιλανθρωπικού Τομέα της Πατριαρχικής Διοίκησης, μετέφερε το μήνυμα στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ με την ευκαιρία της εκδήλωσης: «Η διοργάνωση του 10ου Συνεδρίου του Εθνικού Συνεδρίου Κέντρων Υποστήριξης Εγκύων, τον Οκτώβριο του 2024, δείχνει ότι υπάρχει συνέπεια, επικοινωνία και αλληλεγγύη σε έναν τομέα ιδιαίτερης σημασίας για τη σημερινή κοινωνία».

«Οι ραγδαίες αλλαγές στις σύγχρονες κοινωνίες σε όλες τις περιοχές του κόσμου, η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η τεχνολογική ανάπτυξη και η κινητικότητα του πληθυσμού, με άμεσες επιρροές στις συνθήκες διαβίωσης και στις ατομικές συμπεριφορές, έχουν προκαλέσει σημαντικές συνέπειες για τις παραδοσιακές οικογένειες», τόνισε.

«Ο επαγγελματισμός στην υποστήριξη των εγκύων, νεαρών μητέρων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και των οικογενειών τους, συμβάλλει στην οικοδόμηση βιώσιμων θεσμών και στην ανάπτυξη περιφερειακών και εθνικών δικτύων», επεσήμανε.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε σε ειδικούς, εθελοντές, συντονιστές κέντρων, εργαζόμενους από ΜΚΟ και κοινωνικούς φορείς, καθώς και σε όλα τα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν ή ακόμα και να ιδρύσουν ένα κέντρο υποστήριξης για εγκύους.

Φωτογραφία: Centerle Roua

Πηγή: basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων