06/02/2022 06/02/2022 Συνέδριο με θέμα: «Η σημασία του Ορθοδόξου ησυχασμού στη ζωή των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου, Γρηγορίου του Παλαμά και Παϊσίου Βελιτσκόφσκι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στις 17:00 (ώρα Ρουμανίας) στον Ιερό Ναό «Șerban Vodă» στο Βουκουρέστι. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής π. Ștefan Buchiu. Η ενορία ανακοίνωσε ότι όλες οι πνευματικές βραδιές, που...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 13:27

Συνέδριο για τον Ορθόδοξο Ησυχασμό στο Βουκουρέστι

Διαδώστε:
Συνέδριο για τον Ορθόδοξο Ησυχασμό στο Βουκουρέστι

Συνέδριο με θέμα: «Η σημασία του Ορθοδόξου ησυχασμού στη ζωή των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου, Γρηγορίου του Παλαμά και Παϊσίου Βελιτσκόφσκι» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή, στις 17:00 (ώρα Ρουμανίας) στον Ιερό Ναό «Șerban Vodă» στο Βουκουρέστι. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής π. Ștefan Buchiu.

Η ενορία ανακοίνωσε ότι όλες οι πνευματικές βραδιές, που θα διοργανώσει φέτος, εντάσσονται στο πλαίσιο του Έτους-Αφιερώματος Προσευχής στη ζωή της Εκκλησίας και του Χριστιανού, καθώς και του Αναμνηστικού Έτους 2022, που αφιερώνεται στους Ησυχαστές: Άγιο Συμεών τον νέο Θεολόγο, Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και Άγιο Παΐσιο Βελιτσκόφσκι (όπως έχει ανακηρυχθεί το 2022 από το Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 που η ενορία πραγματοποιεί σειρά πνευματικών συνεδρίων και συναντήσεων.

Ο Ιερός Ναός «Σερμπάν Βόντα» έχει ανάμεσα στους πνευματικούς προστάτες του τον Άγιο Παΐσιο Βελιτσκόφσκι, ιερό λείψανο του οποίου αποθησαυρίζεται εντός του ναού.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων