Πατριαρχείο Ρουμανίας
26 Αυγούστου, 2022

Τα συλλυπητήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας για τον Μητροπολίτη Κάλλιστο Ware

Διαδώστε:

Τα συλλυπητήριά του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο έστειλε την Τετάρτη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μετά την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διοκλείας π. Κάλλιστου, τον οποίο ο Πατριάρχης Ρουμανίας αποκάλεσε «παλιό φίλο της Εκκλησίας μας και προσωπικό μας».

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Διαβάστε όλη την επιστολή:

Προς τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο,
Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης,
Οικουμενικό Πατριάρχη

Παναγιώτατε,

Με θλίψη μάθαμε την εκδημία από αυτή τη ζωή, στις 24 Αυγούστου 2022, του Αγιωτάτου Πατέρα Κάλλιστου, Μητροπολίτη Διοκλείας, παλιού φίλου της Εκκλησίας μας και προσωπικού μας, ακούραστου υποστηρικτή των αξιών της Ορθοδοξίας στη Δύση, που ένωνε τη θεολογία με τη λειτουργική ζωή και την ποιμαντική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, θυμόμαστε τον Σεβασμιώτατο ως τον λόγιο ιεράρχη και καθηγητή της Ορθόδοξης θεολογίας στο έγκριτο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ως Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ορθοδόξων Χριστιανικών Σπουδών στο Κέιμπριτζ για πολλά χρόνια.

Σε αυτές τις στιγμές θλίψης απευθύνουμε στην Παναγιότητά σας και στην Ιερά Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τις αδελφικές μας σκέψεις παρηγοριάς και προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Αναστάντα, να αναπαύσει την ψυχή του αδελφού μας, Ιεράρχη Καλλίστου, εν ειρήνη, στο φως και την αγάπη της Υπεραγίας Τριάδος!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του από γενιά σε γενιά!

Με εκτίμηση και αδελφική αγάπη εν Χριστώ Κυρίου,

† Δανιήλ
Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Διαδώστε: