05/09/2023 05/09/2023 Τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή νέου μοναστηριακού κέντρου στη Ρουμανία, το οποίο στους χώρους του θα περιλαμβάνει Κέντρο Νεολαίας, έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος.  Το νέο συγκρότημα κατασκευάζεται στην Ποϊάνα στην επαρχία Γκόρι. Κατά την ακολουθία του Αγιασμού για τον θεμέλιο λίθο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για την έναρξη...
05 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2023 - 9:34

Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση νέου μοναστηριού στη Ρουμανία

Διαδώστε:
Τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την ανέγερση νέου μοναστηριού στη Ρουμανία

Τον θεμέλιο λίθο για την κατασκευή νέου μοναστηριακού κέντρου στη Ρουμανία, το οποίο στους χώρους του θα περιλαμβάνει Κέντρο Νεολαίας, έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κραϊόβας και Μητροπολίτης Ολτενίας κ. Ειρηναίος. 

Το νέο συγκρότημα κατασκευάζεται στην Ποϊάνα στην επαρχία Γκόρι. Κατά την ακολουθία του Αγιασμού για τον θεμέλιο λίθο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για την έναρξη των εργασιών, αλλά και όλους όσους στηρίζουν το έργο, ιδιαίτερα τον κ. Ion Bîrcă, δήμαρχο της κοινότητας Turburea.

«Μια εκκλησία γίνεται με πολλή προσευχή. Για να ενωθούν οι άγγελοι του Θεού και να χτίσουν τις ψυχές μας μαζί μας, πρέπει να προσευχόμαστε. Ας προσευχηθούν όλοι να χτίσουμε την εκκλησία το συντομότερο δυνατό και να έρθουμε εδώ για να «χορτασθούμε» ψυχικά με αυτή την ευλογία του Θεού!», είπε, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος.

Το Καθολικό της Μονής θα είναι αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου ενώ θα υπάρχει και παρεκκλήσιο προς τιμήν του Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων