20/12/2020 20/12/2020 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος με την ευκαιρία της επετείου των 28 χρόνων από την επαναλειτουργία της Ιεράς Μητρόπολη Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Corlăteni και ανέφερε “Το έργο των Ιερέων της Μητρόπολης Βεσσαραβίας είναι έργο φωτός. Είναι έργο για το Φως”.  Ο...
20 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2020 - 10:47

“Το έργο των Ιερέων της Μητρόπολης Βεσσαραβίας είναι έργο φωτός”

Διαδώστε:
“Το έργο των Ιερέων της Μητρόπολης Βεσσαραβίας είναι έργο φωτός”

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελκύ κ. Αντώνιος με την ευκαιρία της επετείου των 28 χρόνων από την επαναλειτουργία της Ιεράς Μητρόπολη Βεσσαραβίας του Πατριαρχείου Ρουμανίας τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Corlăteni και ανέφερε “Το έργο των Ιερέων της Μητρόπολης Βεσσαραβίας είναι έργο φωτός. Είναι έργο για το Φως”. 

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε του Ιερείς του Ναού “οι οποίοι με θυσία και αφοσίωση προωθούν την Εκκλησιαστική αλήθεια στο βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας” ενώ τόνισε τη σημαντική συμβολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεσσαραβίας κ. Πέτρου ο οποίος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ιστορικών δομών της περιοχής.

Η Ιερά Μητρόπολη Βεσσαραβίας αναγνωρίστηκε επίσημα από το Πατριαρχείο Ρουμανίας στις 19 Δεκεμβρίου 1992 ως πνευματικός, κανονικός, ιστορικός διάδοχος της Μητροπολιτικής Εκκλησίας της Βεσσαραβίας που είχε πάψει από το 1944 τη λειτουργία της.

Η Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας αποτελείται από την Αρχιεπισκοπή του Τζιχινάου, την Επισκοπή του Μπελκύ  και την Επισκοπή της Νότιας Βεσσαραβίας.

Κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κατοχής του 1940-1941, και αργότερα υπό το σοβιετικό καθεστώς από το 1944 έως το 1992, η Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας έπαψε τη δραστηριότητά της. Σε απάντηση στα αιτήματα της Επισκοπικής Συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου 1992, η Ιερή Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, στη συνεδρίασή της στις 19 Δεκεμβρίου 1992, αποφάσισε να επανενεργοποιήσει τη Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας.

Η Μητροπολιτική Εκκλησία της Βεσσαραβίας καταχωρήθηκε επίσημα από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στις 30 Ιουλίου 2002.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων