07/10/2020 10/10/2020 Την αντίδραση του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (CNSU) να επιτρέπει τη συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές μόνο στον τόπο διαμονής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλός όταν οι προσκυνητές ταξιδεύουν από τη μία περιοχή στην άλλη με μέσα μεταφοράς, όπως...
07 Οκτωβρίου, 2020 - 14:33
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 16:25

Το Πατρ. Ρουμανίας για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Διαδώστε:
Το Πατρ. Ρουμανίας για τα νέα περιοριστικά μέτρα

Την αντίδραση του Πατριαρχείου Ρουμανίας προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (CNSU) να επιτρέπει τη συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές μόνο στον τόπο διαμονής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού είναι πολύ υψηλός όταν οι προσκυνητές ταξιδεύουν από τη μία περιοχή στην άλλη με μέσα μεταφοράς, όπως πούλμαν.

Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Βασίλε Μπανέσκου δήλωσε ότι τα νέα μέτρα των αρχών δικαιολογούνται αποκλειστικά και μόνο από την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ασθενών με Covid-19:  “Από τη σκοπιά της διατήρησης των ανθρωπίνων ελευθεριών, όπως η θρησκευτική ελευθερία, πιστεύουμε ότι τα μέτρα που υποστηρίζονται από ιατρικούς λόγους με δημόσιο αντίκτυπο πρέπει να ληφθούν με τη μέγιστη διάκριση, ώστε να μην οδηγήσουν σε υποβάθμιση αυτών των ελευθεριών”

“Οι εκκλησίες είναι από τη φύση τους χώροι αξιοπρέπειας, καθαριότητας και τάξης, όχι αναταραχής. Φυσικά, οι αυστηροί κανόνες σχετικά με την υγιεινή, τη χρήση μάσκας και τη διατήρηση των αποστάσεων, πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Κι αυτό έχει γίνει με υποδειγματικό τρόπο σε όλες τις θρησκευτικές λατρείες στη Ρουμανία” υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας συμβάλει τα μέγιστα στην στήριξη των ευπαθών ομάδων εν μέσω πανδημίας, στηρίζοντας όλες τις κυβερνητικές δράσεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων