Πατριαρχείο Ρουμανίας
03 Οκτωβρίου, 2024

Βουκουρέστι: Ο Επίσκοπος Πλοεστίου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο νέο κτίριο της Ακαδημίας Οικονομικών Σπουδών

Διαδώστε:

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στο νέο κτίριο της Ακαδημίας Οικονομικών Σπουδών (ASE) στο Βουκουρέστι και Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου στην ομιλία του μετέφερε το μήνυμα στον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. «O Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον Πρύτανη και σε όλους όσοι με διάφορους τρόπους συμμετείχαν στην ανέγερση αυτού του τόσο απαραίτητου οικοδομήματος», είπε μεταξύ άλλων.

«Σας συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία να εγκαινιάσεται αυτό το νέο όμορφο, μοντέρνο, χρήσιμο οικοδόμημα με την ευλογία του Θεού, γιατί στη ζωή μας χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την ευλογία του Θεού, γιατί ο Σωτήρας μάς λέει: «Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε» (Ιω. 15, 5)», υπογράμμισσε.

Το νέο κτίριο διαθέτει επτά ορόφους, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι είναι αφιερωμένοι σε διδακτορικές σχολές. «Χρειαζόμαστε πολλά κτίρια, γιατί έχουμε πάνω από 24.000 φοιτητές και σίγουρα θα πρέπει να επιδιώξουμε κάθε σχολή να έχει το δικό της κτίριο στο μέλλον», εξήγησε για το Trinitas TV, ο Δρ Nicolae Istudor, Πρύτανης της Ακαδημίας Οικονομικών Σπουδών.

«Εμείς, μια ομάδα συναδέλφων από την Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών, διοργανώνουμε προσκυνήματα όπου, πολλές φορές, χαιρόμαστε που ο Επίσκοπος Πλοεστίου είναι μαζί μας, και επιδιώκουμε να φέρουμε το σχολείο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πίστη στον Θεό, γιατί όπου υπάρχει πίστη, υπάρχουν και στόχοι που επιτυγχάνονται», τόνισε ο Δρ Nicolae Istudor.

Πέρυσι, η Ακαδημία Οικονομικών Σπουδών στο Βουκουρέστι γιόρτασε τα 110 χρόνια από την ίδρυσή της.

Πηγή: basilica.ro

Διαδώστε: