05/04/2023 05/04/2023 Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένα Διαφορετικό Σχολείο», πάνω από 1.000 μαθητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από διάφορες περιοχές της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι. «Οι μικροί επισκέπτες με χαρά ανακάλυψαν αυτό το ξεχωριστό μέρος στην καρδιά της Πρωτεύουσας. Αν και κάποιοι από αυτούς γνώριζαν ήδη τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, οι περισσότεροι...
05 Απριλίου, 2023 - 12:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 12:55

Βουκουρέστι: Πάνω από 1.000 μαθητές επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Κατοικία

Διαδώστε:
Βουκουρέστι: Πάνω από 1.000 μαθητές επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Κατοικία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένα Διαφορετικό Σχολείο», πάνω από 1.000 μαθητές από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από διάφορες περιοχές της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι.

«Οι μικροί επισκέπτες με χαρά ανακάλυψαν αυτό το ξεχωριστό μέρος στην καρδιά της Πρωτεύουσας. Αν και κάποιοι από αυτούς γνώριζαν ήδη τον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, οι περισσότεροι από αυτούς μπήκαν για πρώτη φορά», είπε η Miruna-Maria Iftene, ξεναγός στο Πατριαρχικό Μέγαρο, στο Basilica.ro.

«Επισκεπτόμενοι τις αίθουσες του πρώην Παλατιού της Βουλής, οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα μάθημα που συνδύαζε ιστορία και πνευματικότητα, και στο τέλος εξέφρασαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν με τους γονείς τους», υπογράμμισε.

Ορισμένοι από τους μαθητές που επισκέφθηκαν το ιστορικό κτήριο προέρχονταν από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο, το Θεωρητικό Λύκειο «Άγιοι Τρεις Ιεράρχες», το Εθνικό Κολέγιο «Mihai Viteazul», το Εθνικό Κολλέγιο «Mihai Eminescu» και το Λύκειο «Tudor Arghezi».

Σύμφωνα με το ope.gr, το 2022 περίπου 25.000 τουρίστες από 20 χώρες επισκέφθηκαν την έδρα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

(Βουκουρέστι: 25.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την Πατριαρχική Κατοικία το 2022)

Σημειώνεται ότι παλαιότερα στον χώρο της Πατριαρχικής Κατοικίας στεγάζονταν η Βουλή. Το νέο κτίριο της Βουλής χτίστηκε το 1906-1911 σύμφωνα με το έργο του Ρουμάνου αρχιτέκτονα Dimitrie Maimarolu, αλλά τη δεκαετία του 1990 είχε καταστεί επισφαλές.

Αφού, το 2010, το κτίριο επέστρεψε στην εν Ρουμανία Ορθόδοξη Εκκλησία, χρειάσθηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια έως ότου συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ευρωπαϊκοί πόροι για την ανακαίνιση και επισκευή του χώρου.

Συνολικά διατέθηκαν 18 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή μέσα σε μια περίοδο δύο ετών καθώς κάποιες φορές εργάζονταν 500 άτομα ταυτόχρονα.

Το ανακαινισμένο κτήριο καθαγιάστηκε από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ Δανιήλ στις 6 Ιουνίου 2016 και από τις 9 Ιανουαρίου 2017 άνοιξε ξανά για το κοινό.

Φωτογραφίες: Palatul Patriarhiei / Miruna-Maria Iftene

Πηγή: basilica (Alexandru Boboc )

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων