21/07/2023 21/07/2023 Η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Παϊσίου Θεοδωρέσκου, ο οποίος εξελέγη Επίσκοπος Σιναϊας από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας στις 4 Ιουλίου, τελέστηκε χθες στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησία της Ρουμανίας συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ο νέος Επίσκοπος της εν Ρουμανία...
21 Ιουλίου, 2023 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2023 - 13:24

Χειροτονία Επισκόπου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Επισκόπου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Παϊσίου Θεοδωρέσκου, ο οποίος εξελέγη Επίσκοπος Σιναϊας από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας στις 4 Ιουλίου, τελέστηκε χθες στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι από τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησία της Ρουμανίας συλλειτούργησαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Ο νέος Επίσκοπος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στα χαρίσματα τα οποία διακρίνουν τον νέο Επίσκοπο χαρακτηρίζοντας την χθεσινή ημέρα ως σημαντική για την Εκκλησία της Ρουμανίας καθώς ακόμη ένα στέλεχος της αξιώθηκε να λάβει τον βαθμό του Επισκόπου. Ο Μακαριώτατος τον προέτρεψε να συνεχίσει να εργάζεται με το ίδιο φρόνημα και στη νέα αποστολή που του ανέθεσε η Εκκλησία.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων