Πατριαρχείο Ρουμανίας
02 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις «Πορείες Υπέρ της Ζωής» στην Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια

Διαδώστε:

Έξι συνολικά “Πορείες Υπέρ της Ζωής” πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια. Οι πολυπληθέστερη πορεία συγκέντρωσε περισσότερα από 1.300 άτομα και ξεκίνησε από τη Θεολογική Σχολή Άλμπα Ιούλια με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας φώναξαν για το δικαίωμα στη ζωή. 

Περισσότερες από 1.500 τοποθεσίες στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας πραγματοποίησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Μήνα υπέρ της Ζωή φέτος, οι οποίες έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των ατόμων για τις αμβλώσεις που στην εποχή μας λαμβάνουν διαστάσεις επιδημίας.

Και σε άλλες περιοχές της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια πραγματοποιήθηκαν παρόμοιες δράσεις με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εκτός από ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Οι συμμετέχοντες της “Πορείας Υπέρ της Ζωής” στο Târnăveni συναντήθηκαν μπροστά από την εκκλησία του Τιμίου Σταρυού και κατευθύνθηκαν προς την εκκλησία της Αγίας Τριάδος όπου τελέστηκε δέηση.

Στο τέλος τα παιδιά άναψαν πολυάριθμα κεριά που τοποθέτησαν μπροστά από την εκκλησία, σε σχήμα σταυρού. Το φως είναι το σύμβολο της Ζωής και ο Σταυρός αντιπροσωπεύει τη νίκη της Ζωής επί του θανάτου, μέσω της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είπαν οι τοπικοί διοργανωτές.

Πηγή: Basilica.ro

Διαδώστε: