Πατριαρχείο Ρουμανίας
06 Απριλίου, 2022

Χουσίου Ιγνάτιος: Ερχόμαστε στην εκκλησία για να αποκτήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής εν Χριστώ

Διαδώστε:

Μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Ρώμαν και Μπακάου κ. Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Χουσίου κ. Ιγνάτιος έθεσε τον θεμέλιο λίθο για ένα νέο μοναστήρι την Τρίτη 5 Απριλίου 2022. Ο μοναστικός οικισμός θα χτιστεί στο Căbești, στην κοινότητα Podu Turcului, στα σύνορα μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Επισκοπής.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Σήμερα αυτός ο χώρος γίνεται τόπος τιμής και δοξολογίας του Θεού», υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε στους παρευρισκόμενους για την αξία και την αποστολή ενός τόπου λατρείας. «Κάθε εκκλησία είναι ένα σπίτι του Θεού», είπε και πρόσθεσε: «Η εκκλησία είναι ο χώρος όπου γεμίζουμε φως και χαρά, την οποίο μεταφέρουμε στα σπίτια και στους γύρω μας. Ερχόμαστε στην εκκλησία για να αποκτήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής, εν Χριστώ».

«Με την Ανάστασή του Χριστού η Εκκλησία έχει τελειοποιηθεί, δηλαδή γέμισε φως, γιατί η Ανάσταση του Χριστού σημαίνει φως και χαρά», τόνισε.

«Είθε ο Κύριος να βοηθήσει τον καθένα μας να γίνουμε οι εκκλησίες Του, στις οποίες δοξάζεται το όνομά Του, στις οποίες προσκυνούμε (ο νους μας είναι σαν ιερέας και η καρδιά μας σαν ένα θυσιαστήριο, πάνω στο οποίο φέρνουμε το δώρο της προσευχής)», κατέληξε.

Φωτογραφία: Hussite Episcopate

 

 

Διαδώστε: