Πατριαρχείο Ρουμανίας
03 Μαρτίου, 2022

Υπό χιονόπτωση συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πρόσφυγες

Διαδώστε:

Εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης έφτασε στη Δημοκρατία της Μολδαβίας η στήριξη που συγκέντρωσε ο φιλανθρωπικός τομές του Πατριαρχείου Ρουμανίας για τους πρόσφυγες που καταφτάνουν στη χώρα από την Ουκρανία. 

Από το ξέσπασμα του πολέμων ο κοινωνικός-φιλανθρωπικός τομέας του Πατριαρχείου Ρουμανίας και η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία έχουν ενώσει τις τρέχουσες προσπάθειες τους σε εθνικό επίπεδο για την παροχή υποστήριξης στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η συνολική αξία των προϊόντων που στάλθηκαν με την ευκαιρία αυτή ήταν 228.293 λέι. Η βοήθεια έφτασε στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, στην Κοινωνική Αποστολή «Διακονία» του Μητροπολιτικού Ναού της Βεσσαραβίας, ενώ αργότερα διανεμήθηκε στους φορείς που διανείμουν τη βοήθεια.

“Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους πρόσφυγες που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με πρόσβαση στην πλατφόρμα ajutacubucurie.ro, όπου μπορούν να συνεισφέρουν είτε ως εθελοντές ή δωρητές. Επίσης, έως τις 10 Μαρτίου, η Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη στήριξη των Μητροπόλεων στο βόρειο τμήμα της χώρας που βοηθούν χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν στη Ρουμανία”, αναφέρει το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

Διαδώστε: