04/01/2019 04/01/2019 Το μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) στέλνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σημαντική σημασία που έχει το γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου για όλη τη ανθρωπότητα: “Η γέννηση του Ιησού Χριστού είναι ένα γεγονός που χωρίζει στα δύο την ανθρώπινη...
04 Ιανουαρίου, 2019 - 12:19

Το μήνυμα του Πατρ. Σερβίας για τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
Το μήνυμα του Πατρ. Σερβίας για τα Χριστούγεννα

Το μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) στέλνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σημαντική σημασία που έχει το γεγονός της γέννησης του Θεανθρώπου για όλη τη ανθρωπότητα: “Η γέννηση του Ιησού Χριστού είναι ένα γεγονός που χωρίζει στα δύο την ανθρώπινη ιστορία: σε όσα έγιναν πριν από την Γέννησή Του, μια περίοδος την οποία αντιλαμβανόμαστε ως την προετοιμασία των ανθρώπων για την έλευση του Μεσσία, και την περίοδο στην οποία σήμερα ζούμε” αναφέρει και προσθέτει ότι “κάθε πράγμα πριν από την Γέννηση του Χριστού ήταν παλιό ενώ με το Χριστό όλα είναι νέα: η ανθρωπότητα, η ζωή, όλη η ιστορία”

“Η Γέννηση του Θεανθρώπου είναι για εμάς τους Χριστιανούς το κεντρικό, βασικό και πιο σημαντικό γεγονός της ιστορίας του κόσμου”

Στο μήνυμά του εκφράζει επίσης την ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στο Κοσσυφοπέδιο, κάνοντας εκτενή αναφορά, και τονίζοντας ότι ελπίζει να βρεθεί σύντομα μία βιώσιμη λύση.

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του απευθύνει μήνυμα στις Εκκλησίες των Σκοπίων αλλά και του Μαυροβουνίου να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία της Σερβίας λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Με πατρική φροντίδα και υπευθυνότητα, καλούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Μακεδονία, που βρίσκονται σε σχίσμα να καταλάβουν στο πνεύμα της αγάπης του Χριστού, ότι η αυτοκεφαλία είναι αποκλειστικά ένα εκκλησιαστικός οργανισμός, και πως θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ της ενότητας των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (…) Το ίδιο μήνυμα στέλνουμε και στην Εκκλησία του Μαυροβουνίου, που είναι με τα μάτια κλειστά”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων