18/08/2023 18/08/2023 Στα ερείπια του ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο στην Σλομπόστινα τιμήθηκαν τα θύματα που σφαγιάστηκαν από τους Κροάτες εθνικιστές “Ουστάσι” κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για 1.389 Σέρβους Ορθοδόξους, κατά κύριο λόγο γυναικόπαιδα, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και 50 παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Πρόκειται για ένα από τα...
18 Αυγούστου, 2023 - 8:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 9:07

81η επέτειος από την σφαγή στη Σλομπόστινα στο ναό που καταστράφηκε από τους Ουστάσι

Διαδώστε:
81η επέτειος από την σφαγή στη Σλομπόστινα στο ναό που καταστράφηκε από τους Ουστάσι

Στα ερείπια του ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο στην Σλομπόστινα τιμήθηκαν τα θύματα που σφαγιάστηκαν από τους Κροάτες εθνικιστές “Ουστάσι” κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πρόκειται για 1.389 Σέρβους Ορθοδόξους, κατά κύριο λόγο γυναικόπαιδα, μεταξύ των οποίων υπήρξαν και 50 παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Πρόκειται για ένα από τα εγκλήματα που διέπραξαν οι “Ουστάσι” τον Αύγουστο του 1942, τον “αιματοβαμμένο Αύγουστο” όπως έμεινε έκτοτε στην συλλογική μνήμη.

Φέτος τιμήθηκε η 81η επέτειος από εκείνη την μαύρη ημέρα με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον χώρο όπου είχαν συγκεντρώσει τα θύματα λίγο πριν την εκτέλεση τους, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον οποίον και πυρπόλησαν. Έκτοτε ο ναός παραμένει εκεί τραυματισμένος από τις θηριωδίες μαρτυρώντας το μαρτύριο των ανθρώπων για την ελευθερία και την υπεράσπιση της Ορθόδοξης πίστης καθώς βασική αιτία της εξόντωσής τους υπήρξε το γεγονός ότι ήταν Ορθόδοξοι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων