14/10/2023 01/01/2024 Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, έφτασε το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να προστεί την Κυριακή στον εορτασμό για τη δέκατη επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού της ομώνυμης πόλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2024 - 23:51

Άφιξη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Άφιξη του Πατριάρχη Σερβίας στο Μαυροβούνιο

Στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, έφτασε το πρωί του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2023 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προκειμένου να προστεί την Κυριακή στον εορτασμό για τη δέκατη επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού της ομώνυμης πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και τα μέλη της συνοδείας του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου, Αρχιδιάκονος Ντράγκαν Ράντιτς και ο Αρχιδιάκονος Ράντομιρ Βρούτσινιτς.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Μιλάτοβιτς παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου.

Στο επίσημο γεύμα παρακάθισαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος και Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, εκπρόσωποι των υπόλοιπων θρησκευτικών κοινοτήτων στο Μαυροβούνιο, αξιωματούχοι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και του χώρου των γράμματων και του πολιτισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων