08/07/2022 09/07/2022 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, κωμόπολη του Κοσσυφοπεδίου, αντιπροσωπεία από τον οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη «Europa Nostra». Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Ο Επίσκοπος ξενάγησε προσωπικά στους καλεσμένους στο Kαθολικό της Μονής Γκρατσάνιτσα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για την προστασία των προσκυνημάτων...
08 Ιουλίου, 2022 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2022 - 1:59

Αντιπροσωπεία της «Europa Nostra» στον Επίσκοπο Ράσκας

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία της «Europa Nostra» στον Επίσκοπο Ράσκας

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος υποδέχθηκε στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, κωμόπολη του Κοσσυφοπεδίου, αντιπροσωπεία από τον οργανισμό για την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη «Europa Nostra».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Ο Επίσκοπος ξενάγησε προσωπικά στους καλεσμένους στο Kαθολικό της Μονής Γκρατσάνιτσα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία για την προστασία των προσκυνημάτων της στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Επισκοπής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Europa Nostra» επισκέφτηκαν προηγουμένως την Ιερά Μονή Βίσοκι Ντέτσανι Κοσόβου, η οποία το 2021 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα 7 πιο απειλούμενα πολιτιστικά μνημεία στην Ευρώπη.

Η Europa Nostra είναι η ευρωπαϊκή φωνή της κοινωνίας των πολιτών που δεσμεύεται να προστατεύει και να προωθεί την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά. Η Europa Nostra πραγματοποιεί εκστρατείες για τη διάσωση των μνημείων, τοποθεσιών και τοπίων της Ευρώπης.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων