Πατριαρχείο Σερβίας
16 Ιουλίου, 2022

Αντιπροσωπεία της Σερβικής Χωροφυλακής στον Πατριάρχη Πορφύριο

Διαδώστε:

Το έργο της Σερβικής Χωροφυλακής η οποία συμβάλει στην ασφάλεια της χώρας εξήρε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι αντιπροσωπεία του σώματος της Χωροφυλακής προκειμένου να λάβει την ευλογία του και να τον ενημερώσει για την αποστολή και το έργο της.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Διοικητή της Σερβικής Χωροφυλακής, Στρατηγό Ντέγιαν Λούκοβιτς και άλλους επιτελής. Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου τους και τόνισε ότι συμβάλουν στην ασφάλεια της χώρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Λούκοβιτς προσέφερε στον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του σώματος.

Η ανάρτηση για τους γιατρούς

Με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων (με το παλαιό εορτολόγιο) οι οποίοι είναι προστάτες των ιατρών, ο Πατριάρχης Σερβίας δεν ξέχασε να αναφερθεί στην προσφορά τους. Σε ανάρτησή του στο instagram έγραψε:

“Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός έβλεπαν όχι μόνο τη ζωή αλλά και τη γνώση που απέκτησαν με τις προσπάθειές τους ως δώρο από τον Θεό και ότι δεν έκαναν τίποτα υπερβολικό υπηρετώντας τους άλλους και θεραπεύοντας τις αναπηρίες τους.

Το βλέπω και σήμερα στις προσπάθειες των γιατρών και προσεύχομαι στον Θεό και στους Αγίους Ιατρούς να είμαστε όλοι έτσι στην υπηρεσία του πλησίον με τις γνώσεις και τα χαρίσματά μας. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε αληθινά μαθητές του Χριστού”.

Διαδώστε: