16/01/2022 19/01/2022 Γραφείο ρεπορτάζ / ope.gr Έχασε ο Σέρβος σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς στη δίκη που θα έκρινε αν θα του αφαιρούσε τη βίζα η κυβέρνηση της Αυστραλίας. Συνεπώς απελαύνεται από τη χώρα. Νωρίτερα, συσκέπτονταν οι δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για την τελική απόφαση για Τζόκοβιτς. Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη και...
16 Ιανουαρίου, 2022 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 15:36

Απελαύνεται ο Τζόκοβιτς – Μήνυμα της Επισκοπής Αυστραλίας-Ν. Ζηλανδίας

Διαδώστε:
Απελαύνεται ο Τζόκοβιτς – Μήνυμα της Επισκοπής Αυστραλίας-Ν. Ζηλανδίας
  • Γραφείο ρεπορτάζ / ope.gr

Έχασε ο Σέρβος σταρ του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς στη δίκη που θα έκρινε αν θα του αφαιρούσε τη βίζα η κυβέρνηση της Αυστραλίας. Συνεπώς απελαύνεται από τη χώρα.

Νωρίτερα, συσκέπτονταν οι δικαστές του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για την τελική απόφαση για Τζόκοβιτς. Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής στη Μελβούρνη και έγινε με τη διευρυμένη σύνθεση τριών ανώτατων δικαστών αντί για έναν και όπως προβλέπεται η απόφαση, δεν είναι εφέσιμη.

Ο δικαστής Τζειμς Όλσοπ μετά την ακρόαση των επιχειρημάτων και των δύο πλευρών, δηλαδή των δικηγόρων του Αυστραλιανού Κράτους και της νομικής ομάδας του Νόβακ Τζόκοβιτς διέκοψε λέγοντας πως το δικαστήριο θα προσπαθήσει να ανακοινώσει την απόφαση «έως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, τοπική ώρα».

Όπως τόνισε, πρόκειται για την ουσία της απόφασης και πως με βάση αυτήν θα ανακοινώσουν και τις περαιτέρω αποφάσεις που θα χρειαστεί να ληφθούν, εννοώντας σαφώς πως ανάλογα θα κριθεί και η τύχη του Τζόκοβιτς, αν δηλαδή θα αφεθεί ελεύθερος ή θα απελαθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσαρεστημένος με την απόφαση ο Τζόκοβιτς

Μήνυμα με προεκτάσεις της Ιεράς Επισκοπής Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας για την υπόθεση Τζόκοβιτς

Λίγες ώρες πριν την έκδοση της απόφασης, η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας του Πατριαρχείου Σερβίας είχε στείλει μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους περιορισμών και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση, η οποία απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την χώρα, καθώς και το σύνολο του αθλητικού -και όχι μόνο- κόσμου παγκοσμίως.

Με ανακοίνωση της, η Επισκοπή υπογραμμίζει ότι «η δίωξη εις βάρος του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι μια μεμονωμένη δίωξη, είναι δίωξη εις βάρος του ελεύθερου κόσμου που προσωποποιείται σήμερα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς».

Παράλληλα, η Επισκοπή, μεταξύ άλλων, καλεί τους Σέρβους πιστούς να προσευχηθούν για να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στους σύγχρονους πειρασμούς.

Αναλυτικά, το μήνυμα της Ιεράς Επισκοπής Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας αναφέρει τα εξής:

«Καλούμε όλους τους πιστούς, τον Σερβικό λαό, να αντεπεξέλθουμε με προσευχή και με αξιοπρέπεια στους σύγχρονους πειρασμούς που αντιμετωπίζουμε. Η δίωξη εις βάρος του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι μια μεμονωμένη δίωξη, είναι δίωξη εις βάρος του ελεύθερου κόσμου που προσωποποιείται σήμερα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Η Ιερά Επισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας καλεί όλους τους πιστούς της σε προσευχή, ώστε ο Κύριος μας να βοηθήσει τα τέκνα του Αγίου Σάββα στην Αυστραλία να διατηρήσουν την Ορθόδοξη πίστη μας και τις αξίες μας, καθώς και να λάμψει και να βασιλέψει η δικαιοσύνη Του ενώπιον των επίγειων δικαστηρίων.»

 

Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός

 

Να σημειωθεί ότι ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανός με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον στις 6 Ιανουαρίου 2022, είχε κάνει έκκληση για παρέμβαση του προκειμένου να επαναφέρει σε ισχύ την βίζα του Τζόκοβιτς, η οποία είχε προηγουμένως ακυρωθεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας, και να επιτραπεί η συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν.

 

 

 

Η επιστολή-έκκληση του Πανιερωτάτου Επισκόπου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Σιλουανού προς τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον

 

Υπενθυμίζεται ότι στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς, μεταξύ άλλων, βρέθηκε και ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει τα εξής: «Αγαπητέ Νόλε, Από τα προβλήματα και τους πειρασμούς που περνάς ανήμερα των Χριστουγέννων (σ.σ. με το παλαιό εορτολόγιο), μία ημέρα χαράς, μόνο μία μικρή σκιά θα μείνει αύριο. Ο Θεός είναι μεγάλος και το ξέρεις γιατί μεγάλωσες υπό τους ήχους των καμπανών του κληροδοτήματος των Νέμανιτς. Εκατομμύρια Ορθόδοξοι Σέρβοι προσεύχονται για σένα, όπως και εμείς. Είθε η άφθαρτη ζεστασιά και αγάπη του σπηλαίου της Βηθλεέμ να ζεστάνει και να δυναμώσει την καρδιά και την ψυχή σου. Καλά Χριστούγεννα!».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο πλευρό του Νόβακ Τζόκοβιτς ο Πατριάρχης Σερβίας

Εγγυήσεις από την σερβική κυβέρνηση για Τζόκοβιτς (αν χρειαστεί)

Δικαίωση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το συρτάκι των Ελλήνων έξω από το δικαστήριο

Ακυρώθηκε η βίζα του Τζόκοβιτς – Επιστρέφει στο κέντρο κράτησης

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στο ξενοδοχείο κράτησης

 

Με πληροφορίες από: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων