Πατριαρχείο Σερβίας
22 Μαΐου, 2024

Απότμημα ιερού λειψάνου του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς προς ευλογία του πιστού Ελληνικού και Κυπριακού λαού

Διαδώστε:

Τεμάχια από το ιερό λείψανο του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς παρέδωσε ο Επίσκοπος Βαλιέβο κ. Ησύχιος στον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο. 

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιουστίνος και ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου κ. Νικόλαος βρέθηκαν στην Επισκοπή Βαλιέβο η οποία, όπως όλη η Σερβική Εκκλησία, τιμά το τριπλό ιωβηλαίο για τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς (130 χρόνια από την γέννηση, 45 από την οσιακή κοίμηση, 1ο χρόνια από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του).

Ο Πανιερώτατος κ. Ησύχιος προσέφερε στους δύο Επισκόπους το ιερό λείψανο του Οσίου προς ευλογία του πιστού λαού της Ελλάδας και της Κύπρου. “Τα λείψανά του θα είναι πηγή χαράς και παρηγοριάς για τον λαό σας”, είπε ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση με τον Όσιο καθώς ο μακαριστός γέροντάς του, Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινός Καντιώτης, του έδωσε το 1993 το όνομα Ιουστίνος προς τιμήν του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς ο οποίος τότε δεν είχε αναγραφεί ακόμη στις Αγιολογικές Δέλτους.

Ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ευχαρίστησε εκ μέρους του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου τον Επίσκοπο κ. Ησύχιο για τη μεγάλη ευλογία να λάβει το ιερό λείψανο του Οσίου, προσφέροντας ως αντίδωρο μία εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας.

 

Πηγή: Επισκοπή Βαλιέβου 

Διαδώστε: