Πατριαρχείο Σερβίας
08 Ιανουαρίου, 2022

Δωρεά Μητροπολίτη Μαυροβουνίου στο Ινστιτούτο Ογκολογίας της Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:

Έναν υπερηχογράφο (συσκευή υπερήχων) αξίας 30.000 ευρώ δώρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος στο Ινστιτούτο Ογκολογίας του Κλινικού Κέντρου στην Ποντγκόριτσα, πριν την εορτή των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου). 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν στο Ινστιτούτο η Υπουργός Υγείας Έλενα Borovinic-Bojovic, ο διευθυντής της Κλινικής δρ. Zoran Terzić καί η διευθύντρια του Ινστιτούτου δρ. Sanja Lekić.

Ο κ. Ιωαννίκιος, ευχόμενος για την εορτή των Χριστουγέννων, υπενθύμισε οτι η Εκκλησία είναι πάντα δίπλα στους ιατρούς και στο σημαντικό λειτούργημά τους. «Σας ευχαριστώ για αυτή την συνάντηση. Ο Θεός να ευλογεί το έργο σας, το σπουδαίο έργο σας, να σας δώσει τη δύναμη να ξεπεράσουμε και αυτή την επιδημία μαζί, αλλά πάνω απ’ όλα για χάρη του κοπού και της αγάπης σας», είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στην Υπουργό και τους γιατρούς.

Από την πλευρά της, η Υπουργός Έλενα Borovinic-Bojovic ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και την Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για ενα πολύ σημαντικό δώρο. «Είναι ένα μηχάνημα υπερήχων, που ήταν απαραίτητο τόσο για τη θεραπεία όσο και για την πολύ σημαντική διάγνωση βαρέων ογκολογικών ασθενειών» εξήγησε η Υπουργός.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου, δρ. Sanja Lekić, τόνισε ότι χάρη σε αυτή τη δωρεά οι ασθενείς θα λαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες στο Ινστιτούτο, πράγμα που δεν ήταν εφικτό μέχρι τώρα λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου υπερηχογράφου. Εν συνεχεία, ο δρ. Terzic ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη για τη σημαντική αυτή δωρεά, η οποία θα βοηθήσει τους ασθενείς στην καλύτερη φροντίδα και θεραπεία.

Διαδώστε: