21/09/2023 21/09/2023 Κοντά στις όχθες του ποταμού Δρίνα, οι κάτοικοι του Ζβόρνικ και της Δημοκρατίας Σέρπσκα έχτισαν ένα νέο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Σήμερα, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό εορτολόγιο τιμάται η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου (8/21 Σεπτεμβρίου), ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε τα εγκαίνια του Καθεδρικού ναού. Το...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2023 - 13:33

Εγκαίνια νέου Καθεδρικού Ναού στο Ζβόρνικ (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εγκαίνια νέου Καθεδρικού Ναού στο Ζβόρνικ (ΦΩΤΟ)

Κοντά στις όχθες του ποταμού Δρίνα, οι κάτοικοι του Ζβόρνικ και της Δημοκρατίας Σέρπσκα έχτισαν ένα νέο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Σήμερα, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό εορτολόγιο τιμάται η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου (8/21 Σεπτεμβρίου), ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε τα εγκαίνια του Καθεδρικού ναού.

Το νέο στολίδι της πόλης κοσμούν επίσης δύο υψηλής τεχνοτροπίας κωδωνοστάσια, οι καμπάνες των οποίων ήχησαν σήμερα το πρωί καλώντας τους κατοίκους να παραστούν στη μεγάλη αυτή πνευματική χαρά και ευλογία.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας βρίσκεται από χθες στο Ζβόρνικ ενώ στην ακολουθία των εγκαινίων και τη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος εκτός από τον Επίσκοπο Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιο, Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας.

Στις λατρευτικές ακολουθίες συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί.

Η παραμονή του Πατριάρχη Σερβίας θα συνεχιστεί στη Βοσνία καθώς επόμενος σταθμός θα είναι η Ιερά Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης όπου την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, θα τελέσει τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ.

Διαβάστε επίσης: Την Επισκοπή Σβορνικίου στη Βοσνία επισκέπτεται ο Πατριάρχης Σερβίας

Φωτογραφίες: Πατριαρχείο Σερβίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων