16/07/2024 16/07/2024 Με τον λόγο του Αρχιμ. Αλέξανδρου Μιχαήλοβιτς για το νόημα της ζωής στον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς άνοιξε χθες, 15 Ιουλίου 2024, η έκθεση για τον Άγιο στο Εθνικό Μουσείο του Βαλιέβου στη Σερβία. Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε μια επετειακή χρονιά κατά την οποία η εκκλησία της Σερβίας τιμάει τα 130 χρόνια από την γέννηση...
16 Ιουλίου, 2024 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2024 - 16:42

Έκθεση για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς στο Εθνικό Μουσείο του Βαλιέβου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Έκθεση για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς στο Εθνικό Μουσείο του Βαλιέβου (ΦΩΤΟ)

Με τον λόγο του Αρχιμ. Αλέξανδρου Μιχαήλοβιτς για το νόημα της ζωής στον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς άνοιξε χθες, 15 Ιουλίου 2024, η έκθεση για τον Άγιο στο Εθνικό Μουσείο του Βαλιέβου στη Σερβία. Η έκθεση λαμβάνει χώρα σε μια επετειακή χρονιά κατά την οποία η εκκλησία της Σερβίας τιμάει τα 130 χρόνια από την γέννηση του Αγίου, τα 45 από την Κοίμησή του και τα 10 από τη μετακομιδή των λειψάνων του.

Η έκθεση, η οποία είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Βελιγράδι στις 17 Μαΐου 2024 στο Μουσείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, περιέχει προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, φωτογραφίες, χειρόγραφα του αγίου και είναι ανοιχτή για το κοινό. Τα εγκαίνια της έκθεση περιλάμβαναν ψαλμωδίες από χορό θεολόγων και ιερέων ενώ ο χώρος της έκθεσης αποδείχθηκε μικρός για όλους εκείνους που έσπευσαν να δουν μέρος της υλικής κληρονομιάς που άφησε αυτός ο μεγάλος Άγιος. Μεταξύ των επισκεπτών παρέστη και ο Δήμαρχος Βαλιέβου.

Βλέποντας πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ο π. Δρ. Βλαδίμηρος Ραντοβάνοβιτς, διευθυντής του Μουσείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η περιοχή του Βαλιέβου δέχτηκε και γιόρτασε τον Άγιο Ιουστίνο ως δικό της. «Ο αξιοσέβαστος Ιουστίνος είναι ένα φως που θα μας καθοδηγήσει στον σωστό δρόμο, αλλά και θα μας προειδοποιήσει όταν παρεκκλίνουμε από το μονοπάτι», πρόσθεσε ο π. Βλαδίμηρος.

Ο επίσκοπος Βαλιέβου Ησαΐας, με την ευλογία του οποίου άνοιξε η έκθεση, τόνισε πως σε αυτή υπάρχουν όλα όσα άγγιξε και αγίασε ο Άγιος Ιουστίνος με τα ευγενικά του χέρια. Δήλωσε επίσης ότι “ο π. Ιουστίνος είναι μαζί μας σήμερα και μας προστατεύει και μας προστατεύει με τις προσευχές του“.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων